سِدرا پرو - پیاده سازی محصولات SAPسِدرا پرو - پیاده سازی محصولات SAPسِدرا پرو - پیاده سازی محصولات SAP

مجتمع پتروشیمی مسجد سلیمان

تحول دیجیتال در مجتمع صنایع پتروشیمی مسجد سلیمان با راهکارهای SAP-ERP

شرکت صنایع پتروشیمی مسجد سلیمان جهت نیل به اهداف خود با تأکید بر یادگیری و بهبود مستمر، در راستای پایبندی به سرمایه‌های انسانی و محیط کسب و کار، متعهدانه کوشش می‌نماید. در این راستا، شرکت صنایع پتروشیمی مسجدسلیمان به منظور حرکت به سمت تحول دیجیتال Platform SAP S4HANA را انتخاب نموده است

مجتمع عظیم پتروشیمی مسجد سلیمان در زمینی به مساحت ۴۰۰ هکتار و در منطقه زیلایی شهرستان مسجد سلیمان، در محدوده ۱۳۰ کیلومتری شمال شرقی اهواز، ۳۰ کیلومتری شمال غربی شهر مسجد سلیمان مجاور جاده لالی(منطقه هفت شهیدان) و ۱۱/۵ کیلومتری جنوب رودخانه کارون قرار دارد. برابر طرح توسعه، وسعت منطقه به بیش از ۱۰۰۰ هکتار افزایش خواهد یافت.

 از نظر موقعیت جغرافیایی منطقه از طریق بندر امام خمینی به آب‌های آزاد بین المللی و از طریق راه آهن سراسری به ترکیه، اروپا و آسیای مرکزی دسترسی دارد.

این مجتمع دارای یک واحد اوره با ظرفیت تولید روزانه ۲۰۵۰ تن و یک واحد آمونیاک با ظرفیت تولید روزانه ۳۲۵۰ تن است. برق مورد نیاز مجتمع از طریق نیروگاه گازی مجتمع با ظرفیت ۷۰ مگاوات تأمین می‌شود. در حال حاضر بیش از هزار نفر نیرو به صورت مستقیم در این مجتمع مشغول به کار هستند.

مشخصات پروژه

پروژه SAP-ERP مجتمع پتروشیمی مسجدسلیمان ، پس از مطالعات اولیه صورت گرفته از سال 1400 شروع گردید. ماژول پیاده سازی شده در فاز اول این پروژه شامل ماژول‌های زیر می‌باشد:

در سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی سپ ماژول نگهداری و تعمیرات یا مدیریت سرمایه (SAP PM (Plant Maintenance به برنامه ریزی و زمان بندی جهت بهره برداری بهینه از تجهیزات که یکی از دارایی‌های مهم هر سازمان هستند، می‌پردازد و سازمان را قادر می‌سازد اطلاعات تجهیزات را جمع آوری نموده و نسبت به بهره برداری بهینه از آن‌ها برنامه ریزی نماید و از این طریق به افزایش عمر مفید تجهیزات کمک نماید.

ماژول EHS شامل 6 زیر ماژول و بخش‌های اصلی (مديريت ضايعات يا پسماندها، مديريت كالای خطرناك، مديريت مواد مضر و خطرناک، مديريت ايمنی محصول، مديريت بهداشت حرفه‌ای و ايمنی و بهداشت صنعتی) می‌باشد، فعالیت‌های سازمان در حوزه ایمنی، بهداشت و حفاظت از محیط زیست را پشتیبانی می‌نماید. دو بخش مديريت بهداشت حرفه‌ای و ايمنی و بهداشت صنعتی در حوزه ماژول های منابع انسانی بررسی می‌گردد، و چهار حوزه ایمنی محصول، مواد مضر، کالای خطرناک و ضایعات نیز در حوزه ماژول‌های لجستیک مدیریت می‌شود.

تمامی سازمان‌ها برای تکمیل فرایندهای کسب و کار خود به کالا یا خدمتی که از خارج از سازمان تأمین می‌شود نیاز دارند. خرید کالاها، کنترل لجستیک ورودی‌، انبارش آن‌ها و کنترل موجودی انبار از جمله نیازمندی‌ها در سیستم SAP-ERP است که از طریق ماژول مدیریت مواد (Material Management) MM   مدیریت می شود

پرونده‌ها، مدارك، نقشه ها، قراردادها، پرونده‌هاى پرسنلى، اسناد مثبته مالى و ... از با ارزش‌ترين دارایی‌هاى اطلاعاتی سازمان‌ها هستند كه باید به حفاظت، نگهداری، سرعت دسترسی، طبقه‌بندى و اعمال سطوح امنیتی در دسترسی آن‌ها توجه ویژه‌اى شود. از بين رفتن مستندات فيزيكى و الكترونيكى به دلایل مختلف، از دست دادن منابع زمانی و ریالی زيادى را در پى دارد و تلاش‌هاى مضاعفی برای بازگرداندن آن‌ها می‌طلبد.
مديريت صحیح و تسهیل گردش این مستندات در سازمان، نگهدارى و حفاظت آن‌ها از جمله مسائل مهم این حوزه مى‌باشد.
در سیستم یکپارچه سپ این کار به وسیله سیستم مدیریت مستندات (DMS (Document Management System انجام می شود.

چالش‌های پروژه

اصولا چالش‌های موجود در صنعت پتروشیمی از یک سری موارد مشترک برخوردار است و لذا SAP به خوبی توانسته با تمرکز بر حل این چالش‌ها یک راهکار مبتنی بر فناوری و با توجه به به روش‌های سپ ارائه نماید. شرکت سدرا پرو با تکیه بر راهکارهای ارائه شده سپ و با توجه به نیازمندی‌های خاص مشتریان در حوزه پتروشیمی موفق به پیاده سازی SAP-ERP  و محصول بومی شده خود در حوزه پتروشیمی نموده است . 

راهکارهای SAP در صنعت پتروشیمی

سپ در صنعت پتروشیمی به روش های صنعت خاص آن را ارائه نموده است که مبتنی بر تجربه بزرگترین شرکت های فعال در این صنعت می باشد. شرکت سدرا نیز سعی نموده راهکارهای صنعت پتروشیمی SAP-ERP را برای مشتریان خود پیاده سازی و مستقر نماید.

محصول سدرا پترو

با توجه به حجم بالای اطلاعات پایه در صنعت پتروشیمی، ریسک دیتا یکی از عواملی است که باید در پیاده سازی ERP در این صنعت به شدت مورد توجه قرار گیرد. برای این موضوع، محصول SedraPtro در شرکت صنایع پتروشیمی مسجد سلیمان پیاده سازی گردید.